De Boer grijpt negatief record als er niet gewonnen wordt

11 november 2020, 09:46   Bijgewerkt: 11 november 2020, 11:19

Als het Nederlands elftal er vanavond (woensdag) niet in slaagt om Spanje over de knie te leggen, dan krijgt Frank de Boer een record achter zijn naam. Echt positief is het niet, want de coach wordt dan de eerste bondscoach die in zijn eerste vier interlands niet wint.

De Boer ging bij zijn debuut met 0-1 ten onder tegen Mexico. Vervolgens bleef Oranje steken op een 0-0 gelijkspel bij Bosnië-Herzegovina en werd er ook gelijkgespeeld tegen Italië (1-1). Nog nooit begon een bondscoach bij Oranje met vier duels zonder zege, maar dat kan vanavond De Boer dus wel overkomen. Alleen Bill Townley (in 1924) en Dick Advocaat (in 1992) begonnen ooit met een zegeloze periode van drie wedstrijden. Overigens heeft het Nederlands elftal nu vijf keer op rij niet gewonnen, omdat er voor de komst van De Boer verloren werd van Italië.

Er ligt voor De Boer vanavond nog een dubieus record op de loer. Als Oranje niet wint en niet scoort, dan heeft Oranje drie thuisduels op rij geen doelpunt gemaakt. De laatste thuisgoal van Nederland viel op vrijdag 4 september tegen Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen