Waarom oefenduel met Spanje waarde heeft voor Oranje

11 november 2020, 10:19   Bijgewerkt: 11 november 2020, 19:04

De wedstrijd tegen Spanje kan voor het Nederlands elftal worden gezien als een opwarmertje voor de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen. Frank de Boer stuurt echter niet een 'B-ploeg' het veld in en daar valt zeker iets voor te zeggen. Oranje kan namelijk goede zaken doen met oog op het WK van 2022.

Oranje is geplaatst voor het EK en maakt zich langzaam maar zeker ook op voor de kwalificatieduels voor het WK van 2022. Voor dat toernooi wordt het een stuk moeilijker om plaatsing voor elkaar te krijgen, omdat daar maar dertien Europese ploegen een startbewijs voor krijgen. Aan het EK van volgend jaar doen 24 landen mee en daarmee was plaatsing een stuk eenvoudiger.

In de kwalificatiepoules die nog moeten worden geloot, gaan alleen de nummers één van de tien groepen zeker naar het WK. De tien nummers twee en twee landen uit de Nations League strijden in de play-offs om de laatste drie tickets. Belangrijk is het dus voor Oranje om tijdens de kwalificatie groepshoofd te zijn. Lukt dat niet, dan wordt Nederland ingedeeld bij een toptien-land en wordt het dus een heel karwei om eerste te worden in de groep.

De groepshoofden van de poules zijn de tien hoogstgenoteerde landen op de FIFA-ranglijst. Op dit moment staat Nederland tiende en kan het dus als groepshoofd aan de bak. Na deze interlandperiode wordt de balans opgemaakt. Het is zodoende van grote waarde dat Oranje goed door de komende drie duels komt, om de plaats bij de eerste tien landen veilig te stellen. Winst op Spanje geeft Nederland de nodige punten die goed van pas komen. Dat geldt uiteraard ook voor de Nations League-duels, want ook die tellen mee voor de FIFA-ranking.

Zwitserland

Nederland heeft momenteel 1.596 punten in bezit. Nummer elf Zwitserland zit daar kort achter met (1.589 punten), terwijl ook Polen nog (1.568) nog op het vinkentouw zit. De Zwitsers oefenen vanavond tegen België en nemen het in de Nations League vervolgens op tegen Spanje en Oekraïne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen