Ómarsson draagt Excelsior: "Clubs moeten mooie som betalen"

11 november 2020, 11:02

Excelsior is dit seizoen voor een groot deel afhankelijk van de doelpunten van Elias Mar Ómarsson. De IJslander heeft 13 van de 22 doelpunten die Excelsior dit seizoen maakte, voor zijn rekening genomen. Dinsdag scoorde hij een hattrick tegen TOP Oss (3-0). Trainer Marinus Dijkhuizen beseft dat zijn ploeg afhankelijk is.

De trainer probeert ervoor te zorgen dat niet alle goals bij de spits vandaan komen, maar concludeert dat dat wel het geval is. "Joël Zwarts en Reuven Niemeijer scoren op dit moment minder dan zij kunnen. We zijn nu inderdaad vooral afhankelijk van Ómarsson. Dat is een beperking en dat heb ik liever niet", vertelt de trainer tegen RTV Rijnmond. Hij snapt dat Ómarsson door zijn prestaties met andere clubs in verband gebracht wordt. "Als ze komen, dan moeten clubs een mooie som betalen. Daar kan Excelsior leuke dingen mee doen", zegt Dijkhuizen over de spits wiens verbintenis in 2021 afloopt.

Zelf is de topschutter, die topscorer is van de competitie, niet bezig met een vertrek. "Ik moet nadenken over hoe ik de ploeg kan helpen. Als ik te veel dingen aan mijn hoofd heb, dan kan ik alles verknallen Ik wil alleen maar mijn werk doen en niet op andere dingen gefocust zijn", zei hij na zijn drieklapper tegen Oss.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen