Gravenberch negeerde De Boer: "Hè, van wie is dit nummer?"

11 november 2020, 16:24   Bijgewerkt: 11 november 2020, 17:05

Voor Ryan Gravenberch kwam woensdag een droom uit. De achttienjarige middenvelder van Ajax kreeg van Frank de Boer te horen dat hij zich voor de eerste keer mocht melden bij het Nederlands elftal. Toen de bondscoach hem woensdagochtend belde, nam Gravenberch in eerste instantie niet op.

"Ik werd gebeld en dacht: hè, van wie is dit nummer? Daarna stuurde hij mij een appje dat hij mij had gebeld en belde mij nog een keer. Toen vertelde hij dat hij mij wilde meenemen", vertelt Gravenberch met een grote glimlach op zijn gezicht voor de camera van FOX Sports. "Wat het eerste was wat ik daarna deed? Ik heb het mijn ouders en broers verteld, iedereen was heel erg trots en blij voor mij."

Gravenberch is bij het Nederlands elftal gehaald als vervanger van Tonny Vilhena, die na een positieve corona-test huiswaarts keerde. Na de oefeninterland tegen Spanje voegt de jonge Ajacied zich bij de Nederlandse selectie. "Ja, het gaat snel. Ook bij Ajax. Als je op achttienjarige leeftijd wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal, gaat het best wel hard."

Een speler met wie Gravenberch veel wordt vergeleken, is Manchester United-middenvelder Paul Pogba. "Dat lees ik ook overal. Ze vinden mij op hem lijken. Dat begrijp ik wel, we zijn allebei lang en onze speelstijl lijkt op elkaar. Maar ik ben liever de nieuwe Ryan Gravenberch dan de nieuwe Paul Pogba."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen