Westerveld: "Courtois zou in Nederland afgedankt worden"

11 november 2020, 17:25

Onder de lat valt er weinig te kiezen voor bondscoach Frank de Boer. Het keepersgilde van het Nederlandse elftal bestaat deze interlandperiode uit Tim Krul, Marco Bizot en Joël Drommel, drie doelmannen die niet op topniveau spelen. Oud-keeper Sander Westerveld ziet dat Oranje kampt met een keepersprobleem.

"Ik ben een beetje jaloers", geeft hij heel eerlijk toe tegenover de NOS. "Als ik nu had gekeept, had ik meer dan zes interlands gespeeld. Ik had Edwin van der Sar voor me. Met andere keepers uit mijn tijd heb ik het er weleens over. Toen had je wel tien keepers die voor Oranje konden spelen. Niet alleen Van der Sar, je had ook Ruud Hesp van Barcelona, Ed de Goeij bij Chelsea en keepers als Edwin Zoetebier, Patrick Lodewijks, Sander Boschker. En ik zal er vast nog wat vergeten. Het is er niet beter op geworden."

Westerveld denkt dat er in Nederland te veel op meevoetballen wordt opgeleid. "Ik was een tijd terug zaakwaarnemer en als clubs uit Engeland of Spanje me belden, wilden ze gewoon een goede keeper. In Nederland vroegen ze om de best meevoetballende keeper, eigenlijk om voetballers met handschoenen."

"Neem Thibaut Courtois, die iedereen zo goed vindt. Die zou in Nederland afgedankt worden, omdat hij niet kan meevoetballen", gaat hij verder. "Ander voorbeeld: Tim Krul maakt tegen Mexico een heel goede redding in een één-tegen-één. Daar hoor ik niemand over. Het gaat over hoe hij uitverdedigt, dat er een bal over de zijlijn gaat. Bij Liverpool schiet Alisson ook weleens een bal over de zijlijn. Lekker belangrijk. Een keeper moet beslissende reddingen maken, voorzetten pakken."

Jasper Cillessen, door een blessure lang uit de roulatie, is volgens Westerveld de beste keeper van Nederland. "Maar Bijlow heeft de toekomst. Hij is compleet, beheerst alles, heeft een goede mentaliteit, is agressief en technisch goed. Drommel is qua stijl iets anders. Iets aanvallender en iets meer meevoetballend. Met soms wat technische fouten. Die twee zijn wel de keepers van de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen