Oranje op rapport: onvoldoendes in basiself, invallers wél sterk

12 november 2020, 08:02   Bijgewerkt: 12 november 2020, 10:11

Het Nederlands elftal speelde gisteravond gelijk tegen grootmacht Spanje (1-1). Hoewel er op de remise weinig af te dingen viel, liet Oranje in het tweede bedrijf na om de overwinning te pakken. Daardoor moet het nog altijd wachten op de eerste zege onder bondscoach Frank de Boer. FCUpdate.nl legt de internationals zoals altijd langs de meetlat.

Marco Bizot - 6,5

De debutant kan met een redelijk gevoel terugblikken op zijn eerste optreden onder de lat bij Oranje. Na negentien minuten moest de kansloze sluitpost van AZ vissen na de openingstreffer van Sergio Canales, maar daarna hield hij zijn doel met enkele goede reddingen schoon. Bizot toonde zich betrouwbaar en gaf Frank de Boer een extra reden om te twijfelen wie tegen Bosnië en Herzegovina onder de lat moet staan: Bizot of Tim Krul? Normaliter zal dat overigens laatstgenoemde zijn. 

Hans Hateboer - 4,5

Speelde een uiterst povere interland, die voor hem werd overspoeld met veel balverlies. De marathonman van Atalanta stoomde zoals gebruikelijk veel op, maar was enorm slordig in de voortzetting. Dat kostte Oranje voor rust een paar grote kansen. Nadat hij met zijn hoofd hard botste op de direct gewisselde Gaya, moest ook Hateboer na rust de strijd staken. Daar zal De Boer nauwelijks om hebben gerouwd gezien zijn optreden.

Joël Veltman - 5

De bij Brighton & Hove Albion nauwelijks spelende Veltman was hoofdschuldige aan de einge Spaanse treffer van de avond. Kinderlijk eenvoudig liet de centrumverdediger Canales ontsnappen, die de defensieve werkweigering van Veltman genadeloos afstrafte. Veltman behoedde zichzelf voor een dikkere onvoldoende door voor- en na rust enkele keren goed in te grijpen.

Lees ook: Oranje doet zich na rust tekort tegen sterkere Spanjaarden

Nathan Aké - 

De linkspoot moest al na zes minuten geblesseerd naar de kant en komt daardoor niet in aanmerking voor een beoordeling.

Owen Wijndal - 7

Met afstand de minst ervaren verdediger die namens Nederland aan de aftrap verscheen, maar wel direct de uitblinker. De vleugelverdediger van AZ stond met zijn assist aan de basis van de remise en stond verdedigend zijn mannetje. Een puik optreden van de twintigjarige verdediger, die met ijzersterke ingrepen solliciteerde naar een vaste plek in het Nederlandse keurkorps. Ook Frank de Boer was die mening toebedeeld

Georginio Wijnaldum - 6

Donny van de Beek - 6,5

Nadat hij tegen Italië voor de 1-1 eindstand zorgde, deed hij tegen Spanje hetzelfde. Op aangeven van Wijndal schoot Van de Beek overtuigend raak. De 23-jarige middenvelder moet bij Manchester United nog wachten op zijn kans, maar ontpopt zich in Oranje als een van de spelers die op het komende EK een sleutelrol kan gaan spelen, gezien zijn scorend vermogen op het middenveld.

Frenkie de Jong - 6

Kon net als collega Wijnaldum nauwelijks het spel naar zich toetrekken. In de 45 minuten die de middenvelder van FC Barcelona meedeed, werd hij continu geschaduwd door de Spaanse middenvelder Koke. De Jong speelde zich enkele keren goed vrij, maar kon nauwelijks de regie in handen nemen. Daarvoor mag met name een compliment worden gemaakt voor Koke, die 45 minuten lang onverstoorbaar achter de regisseur aanliep.

Steven Berghuis - 5

Luuk de Jong - 4,5

Bij Sevilla is hij geregeld de grote man, maar daar was tegen Spanje weinig van te zien. Het moet gezegd dat de targetman weinig werd bediend, maar hij werd door de Spanjaarden ook volledig ontmanteld. De ex-PSV'er kreeg in extremis nog de kans Oranje naar een zege te schieten, maar de spits faalde op het belangrijkste moment. Op aangeven van Denzel Dumfries wilde hij de keeper omspelen, maar dat mislukte volkomen. Met een directe poging had hij zich hoogstwaarschijnlijk alsnog matchwinner mogen noemen én een hoger cijfer kunnen ontvangen.

Memphis Depay - 5

Invallers

Daley Blind - 5,5

Leek zich op te mogen maken voor een rustige avond, maar moest na vijf minuten al het veld in vanwege een hamstringblessure voor Nathan Aké. De Ajacied moest zichtbaar warmdraaien en had het moeilijk tegen de sterk spelende Álvaro Morata, maar bleef uiteindelijk op de been. Verhuisde na rust naar het middenveld, waar hij voor wat meer rust zorgde.

Calvin Stengs - 7 

Het pareltje van AZ beleefde een sterk optreden als invaller. Stond met splijtende passes tweemaal bijna aan de basis van een voorsprong, maar zijn ploeggenoten faalden om zijn goede optreden te belonen. Stengs kon beduidend meer imponeren dan Steven Berghuis, voor wie hij na rust binnen de lijnen kan. Zou zomaar eens de grote verrassing uit de hoge hoed van De Boer kunnen zijn in de Nations League.

Denzel Dumfries - 8

Een waanzinnig knappe prestatie van de na rust in de ploeg gekomen Denzel Dumfries, zeker omdat hij vorige week nog met corona in thuisquarantaine zat. Het blok beton aan de rechterkant was onverslaanbaar in de duels, voorkwam met een geweldige ingreep dat Spanje op voorsprong kwam en had ook aanvallend zijn bijdrage. De opstomende Dumfries deed kort voor tijd alles goed door de bal perfect te geven aan Memphis, maar de aanvaller beloonde het werk van Dumfries niet. De aanvoerder van PSV lijkt zich echter met een sterke invalbeurt te hebben verzekerd van een plek bij de eerste elf.

Davy Klaassen - 6

Klaassen keerde deze zomer na drie jaar terug bij de club waar hij zijn grote doorbraak had beleefd. De middenvelder nam Ajax meteen weer bij de hand en had ook in Oranje zichtbaar weinig tijd nodig om te wennen. Drie jaar na zijn laatste interland leek het er nauwelijks op dat Klaassen lange tijd uit beeld is geweest. Klaassen kon tegen Spanje niet helemaal overtuigen, maar bewees zich als een uiterst degelijke invaller.

Stefan de Vrij - 6,5

Na weifelende optrenens van Veltman en Blind voor rust, herstelde De Vrij na de onderbreking de orde. De Vrij zorgde ervoor dat Morata na rust weinig kon forceren en toonde aan dat hij de perfecte vervanger is van Virgil van Dijk, die de komende maanden zal ontbreken wegens een zware knieblessure.

Ryan Babel

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen