De Boer roept met Botman weer debutant op als vervanger Aké

12 november 2020, 10:06   Bijgewerkt: 12 november 2020, 10:12

Frank de Boer heeft Sven Botman (20) donderdag opgeroepen als de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Nathan Aké. Net als de centrale verdediger van Manchester City is de oud-Ajacied een linkspoot, waardoor hij de voorkeur krijgt boven bijvoorbeeld Perr Schuurs. Eerder debuteerden ook Joël Drommel (FC Twente) en Ryan Gravenberch (Ajax) al in de selectie van het Nederlands elftal.

Dat heeft De Boer bekend gemaakt. Botman was net als Gravenberch eigenlijk opgeroepen voor de beloftenploeg van het Oranje, maar door de blessure van Aké – en eerder al Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk – werd De Boer gedwongen om een extra verdediger op te roepen. De bij OSC Lille uitblinkende Botman is gezien zijn voorkeursbeen (links) een logische vervanger van Aké.

Het is voor Botman de eerste keer dat hij bij de selectie van het Nederlands elftal zat. Sterker nog: hij zat nog nooit bij de voorselectie. Eerder gaf De Boer echter wel aan de ontwikkeling van Botman bij de nummer twee van de Ligue 1 op de voet te volgen, zoals hij dat ook deed bij Gravenberch. Toen Tonny Vilhena wegviel, koos hij derhalve dan ook voor het Ajax-talent boven bijvoorbeeld Kevin Strootman, zoals ditmaal met Botman dus ook gebeurt.

Lees ookDe Boer positief over Bakker

Botman stapte afgelopen zomer over van Ajax naar OSC Lille, voor een kleine tien miljoen euro. De Amsterdammers hadden hem afgelopen seizoen verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij een goede indruk maakte. Dat geldt bij Lille ook zeker: tot dusver speelde hij dertien officiële interland en werd hij onder andere al gekozen in het elftal van de verrassingen dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen