Cillessen na geslaagde operatie maanden aan de kant

12 november 2020, 16:21   Bijgewerkt: 13 november 2020, 11:08

Jasper Cillessen is met succes geopereerd aan de spier- en peesblessure aan zijn rechterbeen. De doelman van het Nederlands elftal leek in eerste instantie een lichte blessure te hebben opgelopen, maar inmiddels is de verwachting in de Spaanse media dat hij liefst vier maanden uit de roulatie ligt. Dat betekent dat hij op z'n vroegst in maart pas weer in actie komt.

Valencia doet over zijn herstelperiode geen uitspraken, maar bevestigt wel dat de Nederlander met succes is geopereerd aan zijn blessure. Hoewel Cillessen morgen (vrijdag) het ziekenhuis weer mag verlaten, gaat zijn herstel nog wel even duren. Minimaal drie, maar vermoedelijk zelfs vier maanden gaat zijn revalidatie zeker duren. Dat brengt Oranje met het volgende probleem achterin, waar eerder Virgil van Dijk al wegviel.

De doelman van Oranje moet volgens Frank de Boer namelijk meer gaan spelen met oog op het EK, maar de blessure gooit dus weer roet in het eten voor de keeper. Als hij fit is volgend kalenderjaar, moet hij zijn basisplaats nog maar eens terug zien te veroveren en die kans is momenteel niet groot. De 31-jarige sluitpost speelde nog geen minuut in de competitie dit seizoen bij Valencia en zijn directe concurrent Jaume Domenech maakt een prima indruk. Tegen Real Madrid (4-1) werd de Spanjaard bijvoorbeeld gekozen tot Man-of-the-Match.

Bij Oranje stond de oud-Ajacied de afgelopen interlandperiode overigens wel gewoon in de basis voor zijn blessure. De Boer gaf bij zijn aanstelling aan dat Cillessen zijn eerste keeper is, maar dat hij wel meer moet gaan spelen bij zijn werkgever. Dat zal er de komende maanden dus niet van komen. Tim Krul, Marco Bizot en Joël Drommel zijn deze interlandperiode de doelmannen van Oranje, omdat Justin Bijlow zich moest afmelden.

Ook Jeroen Zoet kampt de rest van dit kalenderjaar met een blessure bij La Spezia: normaliter was hij afgelopen zomer samen met Krul en Cillessen naar het EK gegaan onder Ronald Koeman. Als deze trend zich doorzet, dan heeft De Boer een serieuze puzzel te leggen richting het EK 2021 over de keeperspositie, waarover de laatste jaren met Cillessen juist geen twijfelgeval is. Een winterse transfer valt voor Cillessen door deze kwetsuur eveneens in het water, waardoor een keepersprobleem zich aandient. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen