Haller scoort bij debuut voor Ivoorkust, Onana wint met Kameroen

12 november 2020, 21:40   Bijgewerkt: 12 november 2020, 22:00

Sébastien Haller heeft zijn debuut voor het Ivoriaans elftal opgeluisterd met een doelpunt. De oud-spits van FC Utrecht had met zijn goal een belangrijke bijdrage in de 2-1 zege op Madagaskar in de Afrika Cup-kwalificatie. André Onana boekte met Kameroen een 4-1 zege op Mozambique.

Ivoorkust - Madagaskar 2-1

Haller meldde zich deze interlandperiode voor het eerst bij Ivoorkust. De aanvaller van West Ham United is geboren en getogen in Frankrijk en scoorde in zijn tienerjaren aan de lopende band voor diverse Franse vertegenwoordigende elftallen, maar ontving nooit een uitnodiging van Didier Deschamps. Omdat zijn moeder Ivoriaans is, mag hij ook voor het Afrikaanse land uitkomen.

Tegen Madagaskar startte Haller vanaf de bank, maar halverwege de eerste helft werd hij al binnen de lijnen gebracht nadat Jonathan Kodjia uitviel met een blessure. Vlak na rust opende Gervinho de score, waarna Haller met zijn eerste interlanddoelpunt de 2-0 maakte. Madagaskar deed nog wat terug via Paulin Voavy, maar de zege van Ivoorkust kwam niet in gevaar.

Kameroen - Mozambique 4-1

Onana boekte met Kameroen een keurige zege op Mozambique, maar de Ajax-doelman zal ongetwijfeld balen dat hij niet ook de nul hield. Een kwartier voor tijd incasseerde Onana een doelpunt. Kameroen had toen al drie keer gescoord via Vincent Aboubakar (twee keer) en Andre-Frank Zambo Anguissa. Tien minuten voor tijd bepaalde Clinton N'Jie de eindstand op 4-1.