Schotland viert feest, EK-droom van Tadic en Servië spat uiteen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 november 2020 – Het EK-deelnemersveld is compleet. Schotland en Slowakije hebben zich als laatste landen geplaatst voor de eindronde die volgend jaar zomer plaatsvindt. Servië en Noord-Ierland zagen hun EK-droom uiteenspatten. In Belgrado moesten strafschoppen uitkomst bieden, in Belfast viel de beslissing in de verlenging.

Schotland viert feest, EK-droom van Tadic en Servië spat uiteen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Servië - Schotland 1-1 (Schotland w.n.s.)
Lang leek het erop dat de finale in Belgrado in reguliere speeltijd beslist zou worden. Servië, met Dusan Tadic en Nemanja Gudelj in de basis en Uros Spajic als invaller, leek aanvankelijk bevangen door de spanning en creëerde relatief weinig kansen. Schotland speelde vrijer en kwam vlak na rust op een 0-1 voorsprong. Nadat Andy Robertson een enorme kans om zeep had geholpen, schoot Ryan Christie uit de draai raak.

Op het moment dat de Schotten de champagne voorzichtig koud zetten, sloeg Servië toe. Vlak voordat de blessuretijd inging maakte Luka Jovic de cruciale gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte hij raak. In de verlenging kwamen beide landen niet tot scoren, waardoor een strafschoppenserie uitkomst moest bieden.

In de penaltyreeks namen Tadic en Gudelj hun verantwoordelijkheid. Zij schoten beiden raak vanaf elf meter. De Schotten misten geen enkele keer en bij de vijfde strafschop ging het mis voor Servië. Aleksandar Mitrovic was de schlemiel. Schotland heeft de afgelopen jaren een onbeduidende rol in het internationale voetbal gespeeld, maar meldt zich volgend jaar voor het eerst sinds 1998 weer op een eindronde. De Schotten komen terecht in een groep met Engeland, Kroatië en Tsjechië.

Noord-Ierland - Slowakije 1-2
Net als bij Hongarije tegen IJsland en Servië tegen Schotland was de slotfase in Belfast spectaculair. Slowakije was na zeventien minuten op voorsprong gekomen na een fout in de Noord-Ierse verdediging. De 0-1 stand bleef lang op het scorebord staan, totdat een paar minuten voor tijd de Noord-Ieren op 1-1 kwamen na een eigen goal van Milan Skriniar. In blessuretijd was Kyle Lafferty zelfs heel dicht bij de 2-1, maar de routinier raakte de paal.

In de verlenging trok Slowakije de wedstrijd. De bezoekers sloegen in de counter toe via Michal Duris, die raak schoot in de korte hoek. De 1-2 voorsprong hielden de Slowaken vast tot het laatste fluitsignaal, waardoor zij zich volgend jaar melden op het EK. In de groepsfase zullen zij Spanje, Zweden en Polen treffen.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd