Madueke: "Natuurlijk wil je elk duel vanaf begin spelen"

13 november 2020, 08:16

Noni Madueke (18) had aan het begin van dit seizoen een basisplaats bij PSV, maar na de last minute komst van onder anderen Eran Zahavi en Mario Götze is het talent zijn plek in het elftal verloren. Toch maakt hij nog een hoop speelminuten en is hij geduldig. "Dit seizoen is er geen wedstrijd van PSV geweest waarin ik niet gespeeld heb. Dan heb je als 18-jarige speler heel weinig te klagen, maar natuurlijk wil je elke wedstrijd vanaf het begin spelen."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn situatie bij PSV. "Als je kijkt hoe snel alles na die wedstrijd in Den Bosch is gegaan, dan ben ik vooral dankbaar", zegt hij over zijn profdebuut tegen FC Den Bosch, inmiddels bijna een jaar geleden in Jong PSV. "Ik maakte toen mijn eerste goal in het profvoetbal. Een mooi doelpunt op een geweldige avond."

De aanvaller brak door, maar is van origine een buitenspeler, die niet echt in het systeem van Roger Schmidt zitten. Daarom richt hij zich – ondanks alle concurrentie van onder andere Zahavi, Donyell Malen en Cody Gakpo – op de plekken voorin. "Ik was altijd een buitenspeler en onze coach en de assistenten hebben geprobeerd om me te helpen om nog effectiever te worden. Ik vind de mooiste positie nu een van de twee écht aanvallende plekken. Daar is de kans het grootst om goals te maken en assists te geven. Daarachter ben je toch iets meer middenvelder."

Lees ookMadueke op de bank: "Anderen verdienen het meer"

En hoewel PSV veel zomerse versterkingen haalde, gelooft de aanvaller dat er nog meer talenten gaan doorbreken op korte termijn. "Er zijn veel grote talenten in de jeugdopleiding van PSV, die op een gegeven moment ook weer hier aansluiten. Net als hen heb ik nog veel te leren, elke dag weer. Als ze hier komen, zal ik ze uiteraard wel proberen te helpen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen