Tadic in tranen na missen EK: "Weet niet wat te zeggen"

13 november 2020, 09:01

Dusan Tadic (31) was tot in tranen geroerd na de uitschakeling van Servië in de play-offs van de Nations League. Slechts de strafschoppenserie was het verwijderd van deelname aan het EK in de komende zomer, maar daarin bleek Schotland te sterk (5-4). "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is moeilijk om hierover te praten", stamelde de captain.

Tadic had vurig gehoopt het avontuur op het WK 2018 een vervolg te geven op het EK, helemaal in de wetenschap dat het mogelijk een van zijn laatste toernooien kan zijn. "Schotland heeft ons verrast, we wisten niet hoe ze zouden spelen", erkende de aanvaller van Ajax na de nederlaag. Via Real Madrid-speler Luka Jovic werd nog wel een verlenging afgedwongen vlak voor tijd.

Toch was het geenszins overtuigend wat favoriet Servië liet zien in het onderlinge duel. "We speelden niet goed genoeg. Het begin was al niet goed genoeg en hoewel we terugkwamen, had het veel beter gemoeten", vond Tadic ook. Na de gelijkmaker vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd veerde Servië even op. "Maar het mocht niet zo zijn. Heel erg jammer." Aleksandar Mitrovic werd uiteindelijk de schlemiel, door vanaf elf meter te missen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen