Steijn: "In De Graafschap moeten we onze meerdere erkennen"

13 november 2020, 09:22

NAC Breda begon de Eerste Divisie nog geweldig met een reeks van zes zeges op rij, maar na een corona-uitbraak is de ploeg van Maurice Steijn terug bij af. De oefenmeester vindt dat zijn elftal na de verloren topper voorlopig een pas op de plaats moet maken. "In De Graafschap moeten we wel onze meerdere erkennen, zo realistisch moet je zijn."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. Naast het nieuwe puntverlies is er nog een probleem: scoren. In vijf van de laatste zes duels maakte NAC Breda zelfs geen doelpunt. "Het heeft met de juiste afstemming en de juiste keuzes te maken, met kwaliteit ook", stelt Steijn, die onder andere Kaj de Rooij nog mist vanwege een blessure. Verder is zijn ploeg wel weer bijna compleet na de chaos rondom de corona-uitbraak.

Lees ookNAC Breda strijdvaardig: "Competitie nog lang niet gespeeld"

"De wedstrijden tegen Cambuur en Almere City waren geen eerlijke vergelijking, NEC eigenlijk ook niet", zei hij over de eerdere nederlagen met een complete B-ploeg. Tegen De Graafschap was zijn elftal - dat tussendoor nog met 1-4 won bij MVV - weer op oorlogssterkte, maar De Superboeren zijn gewoon verder, erkent Steijn.

"Dat zie je: veel vastigheden, weinig weggeven, fysiek in orde. Zeer balvast voorin, creativiteit op de zijkanten", looft de oefenmeester. "Zij hebben een uitgebalanceerde ploeg. Het is ook niet erg om daarin je meerdere te erkennen. Willen wij echt meedoen, moeten wij naar dat niveau toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen