Braafheid wisselt van club op lagere niveaus van Amerika

13 november 2020, 10:59

Edson Braafheid (37, op archiefbeeld) heeft een nieuwe club gevonden in Amerika. De verdediger was de afgelopen twee jaar actief bij Austin Bold FC, maar heeft zich voor de komende tijd verbonden aan Palm Beach Stars. Dat is een zeer ambitieuze club, dat meerdere bekende namen al presenteerde, maar nog ver verwijderd is van het hoogste niveau in de Verenigde Staten.

Desondanks werden ook Brayan Perea (voormalig SS Lazio), Keirrison (voormalig FC Barcelona) en Taye Taiwo (voormalig AC Milan) bijvoorbeeld al gepresenteerd door de Amerikaanse club. Het speelt overigens nog wel altijd op het vierde niveau van Amerika, beduidend lager dan Braafheids oude club Austin Bold FC, waarvoor hij  in totaal zestienmaal speelde.

De verdediger, die nog inviel in de verloren WK-finale tegen Spanje in 2010, liet in 2018 zijn contract bij FC Utrecht ontbinden, omdat hij graag met zijn gezin in Amerika ging wonen. Het leek per definitie het einde van Braafheids carrière, maar hij voetbalde door op het tweede niveau van Amerika. Braafheid begon zijn voetballoopbaan bij FC Utrecht en via de Domstad kwam hij bij onder meer Bayern München, Celtic, Hoffenheim en SS Lazio terecht. Het leverde hem bovendien tien interlands voor het Nederlands Elftal op, waaronder dus de verloren WK-finale tegen de Spanjaarden in 2010.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen