'Stadions NEC en Almere gebruikt bij tests met fans'

13 november 2020, 14:34   Bijgewerkt: 13 november 2020, 15:45

De eerste tests met voetbalfans terug in het stadion gaat met maximaal 1500 supporters gebeuren. De bezoekers krijgen vooraf een coronatest en worden verdeeld over verschillende bubbels in het stadion, met verschillende maatregelen om het verspreiding van het virus te voorkomen. Daarna wordt gekeken welke invloed de maatregelen hebben. Het onderkomen Almere City en NEC gaat gebruikt worden, zo heeft de KNVB laten weten. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad, naar aanleiding van het besluit van het kabinet om toch weer te gaan testen met grotere evenementen. Naast voetbalwedstrijden gaat het ook om concerten en bioscopen die weer deels open mogen. De uitkomsten van die verschillende bubbels worden gemonitord om te kijken wat het meest effectief is. Anderhalve meter afstand, wel/niet juichen en wel/geen mondkapje zijn elementen waarmee getest worden. Met zingen wordt niet geëxperimenteerd: dat blijft verboden.

Hoewel ook onder andere PSV veel aandacht heeft geschonken aan de mogelijke rentree van fans in het stadion, weet het AD dat een speciaal team gaat beoordelen welk stadion het meest geschikt is. Volgens het dagblad wordt gekozen tussen de onderkomens in Amsterdam, Nijmegen en Breda, op basis van de uitspraken van Mona Keijzer. De KNVB zou bij de NOS echter hebben laten weten dat het om Almere City FC en NEC gaat. 

Lees ook: Hoop voor clubs: nieuwe tests met publiek in stadion

Cruciale voorwaarde voor het starten van de test, die onder de naam 'Back to Live' verder gaat, is dat het coronaniveau teruggezakt naar 'waakzaam' is. Voorlopig geldt bijna voor heel Nederland dat dat nog lang niet aan de hand is, maar eerder nog op het niveau ernstig of zeer ernstig is.

Het biedt voetbalclubs in elk geval weer wat perspectief, nadat de fans eerder dit seizoen na de start weer uit het stadion werden geweerd, omdat het aantal coronabesmettingen in Nederland enorm toenam. Financieel is dat een enorme aderlating voor clubs: zo gaf Ajax's commercieel directeur Menno Geelen vandaag (vrijdag) bijvoorbeeld nog aan dat de Amsterdammers zo'n 45 miljoen euro mislopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen