Zuidam looft Hake: "Misschien is hij de oplossing wel"

13 november 2020, 18:49

Al snel sprak René Hake de wens om langer bij FC Utrecht 1 te blijven en de trainer krijgt voorlopig ook die kans in de Domstad. Hij is de opvolger van de vertrokken John van den Brom en zal in ieder geval tot de winterstop voor de groep blijven staan. Volgens technisch directeur Jordy Zuidam is er veel vertrouwen in de ervaren coach.

"Hij krijgt tot de winterstop de kans en als hij het goed doet dan blijft hij ook na de winterstop", sprak grootaandeelhouder Frans van Seumeren vrijdag. Zuidam staat daar volledig achter en geeft toelicht bij RTV Utrecht. "Dat doen we niet om tijd te kopen. René heeft zich bewezen binnen Utrecht. We zijn onder de indruk geraakt van wat hij bij Jong heeft gedaan en we denken dat hij de juiste persoon is voor de groep. Dat gaan we de komende periode volgen en daarna gaan we de keuze voor de lange termijn maken. En misschien is Hake die oplossing wel."

Al direct na het vertrek van Van den Brom werd Utrecht gekoppeld aan namen als Fred Rutten, Henk Fraser en Mark van Bommel. "Het zijn interessante namen maar misschien staan er wel andere op het lijstje. Het zijn verschillende types maar er zit wel een bepaalde lijn in qua karakter", weet Zuidam. "Het moet over kwaliteit gaan, het moet passen in wat wij willen."

Ambities Utrecht

Utrecht blies in de zomer hoog van de toren en sprak uit de topdrie te willen aanvallen. Dat is vooralsnog niet gelukt, maar Zuidam stelt wel dat de club veel van plan is. "Wij hebben ambities en we hebben doelstellingen. Ons doel is nog steeds om top vijf, top zes te spelen. En binnen die top vijf top zes willen wij de uitdager van de top drie zijn. Structureel in de top drie eindigen is niet realistisch, daar hebben we het budget niet voor."

Hake ging bij zijn eerste duel als interim-trainer met 0-3 de boot in tegen Ajax. Voor de winterstop wachten er nog wedstrijden tegen PEC Zwolle, Feyenoord, ADO Den Haag, PSV, Fortuna Sittard, FC Emmen en AZ. In die duels zal Hake zich dus moeten bewijzen aan de leiding van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen