Krul wil kans pakken: "Gevoel dat ik van waarde kan zijn"

13 november 2020, 21:07

Op 32-jarige leeftijd staat de teller van Tim Krul wat betreft interlands pas op negen, maar de kans is behoorlijk dat hij de komende jaren nog de nodige duels in Oranje aan dat totaal gaat toevoegen. De doelman van Norwich City staat tijdens de komende twee Nations League-duels onder de lat en hoopt nog veel wedstrijden te keepen in Oranje.

Krul beseft dat negen interlands op zijn leeftijd niet veel is. "Dat zeg ik, omdat ik nog steeds baal van die zware knieblessure, die me veel interlands heeft gekost", vertelt hij aan De Telegraaf. "Maar ik prijs me ook gelukkig dat ik twee mooie toernooien heb mogen meemaken. Al liep het EK in 2012 nogal uit op een teleurstelling. Het WK in 2014 was echter fantastisch, met de strafschoppenreeks tegen Costa Rica als hoogtepunt. En het mooie is: ik heb met het EK en WK op komst nog veel om naar uit te kijken."

Met Norwich City degradeerde de keeper in de zomer naar het Championship. Toch denkt de doelman niet dat dat ongunstig is voor zijn kansen bij Oranje. "Op mijn leeftijd is spelen het allerbelangrijkste en nu kan ik me om de drie, vier dagen laten zien. Ik wilde niet als tweede keeper op de bank komen bij een Premier League-club. En wat ook een rol speelde, is het feit dat de manier van spelen bij Norwich City op die van Oranje lijkt. Wij bouwen ook van achteruit op. Had ik voor een Premier League-club gekozen die in de degradatiezone zou terechtkomen en alleen de lange bal hanteert, dan was ik vast minder interessant geweest voor Oranje."

Bij de ploeg van Frank de Boer heeft hij concurrentie van Jasper Cillessen, maar hij ligt er de komende maanden uit. Ook Justin Bijlow is geblesseerd. Krul wil van de gelegenheid gebruik maken. "Ik heb heel erg het gevoel dat ik van waarde kan zijn. Vanzelfsprekend het liefst als basisspeler. Maar ook als ik op de bank zou komen, wil ik mijn steentje bijdragen. Met mijn ervaring én door vlijmscherp te trainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen