Kluivert: "Tijd om gas te geven, dit seizoen moet het gebeuren"

14 november 2020, 10:25

Justin Kluivert (21) beseft dat het twee jaar na zijn vertrek bij Ajax hoog tijd wordt om zijn belofte in te lossen. De aanvaller is door AS Roma verhuurd aan RB Leipzig, waar hij de laatste stap in zijn ontwikkeling moet gaan zetten richting de absolute top. "Zeker, het is tijd om gas te geven. Dit seizoen moet het gebeuren."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over het voor hem 'seizoen van de waarheid'. "In Italië heb ik superveel geleerd, maar de quarantaine heeft me geen goed gedaan. Daarna was alles anders. In mijn eerste seizoen speelde ik best veel. In het tweede seizoen minder, maar scoorde ik wel zeven keer. In mijn laatste Eredivisieseizoen waren dat er tien bij Ajax", stelt Kluivert, die twijfelt of hij in zijn ontwikkeling verder was geweest als hij bij Ajax was gebleven.

"Dan had ik wel meer gespeeld, denk ik. Maar ik heb in Italië zoveel geleerd. En nu zit ik bij een mooie club waar ik me dit seizoen kan laten zien. Dat ben ik ook van plan. Ik train hard. Hopelijk volgen snel de eerste negentig minuten", aldus de buitenspeler, die zijn volledige laatste negentig minuten niet meer kan herinneren, maar hoopt dat die snel weer komt.

Lees ook: Kluivert geduldig bij RB Leipzig: "Je krijgt je plek niet gratis"

"Ik ben weer fit, val steeds in en heb de speelwijze bijna helemaal onder de knie. Ik leer dan ook veel, wat straks tot een basisplaats moet leiden. Ik zie Leipzig als een ideale stap. Ik denk ook dat een aanvaller als ik beter uit de voeten kan in de Duitse competitie dan in de Italiaanse", zei Kluivert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen