De Boer wil veel bezetting voor het doel: "Dominant tegen Bosnië"

14 november 2020, 15:24

Frank de Boer kiest zeer waarschijnlijk ook voor Luuk de Jong als spits tegen Bosnië en Herzegovina. De oefenmeester, die over een volledig fitte selectie kan beschikken, verwacht dat het Nederlands elftal zondagavond in de Johan Cruijff ArenA dominant zal zijn en wil daarom voldoende mensen voor het doel hebben. Memphis Depay start daarom vermoedelijk net als tegen Spanje op links.

Dat heeft De Boer verteld tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel in de Nations League. Hoewel hij zijn opstelling nog niet prijs wilde geven, ging hij wel in op de speelwijze en op de vraag waarom Memphis niet langer als spits wordt gebruikt momenteel. "Je kijkt naar wat je voor handen hebt en wie het beste in vorm is", zei De Boer daarover. "Een goede Memphis speelt in principe altijd."

Maar aan de linkerkant zijn de opties juist wat schaars. "En als Luuk op dit moment in een goede vorm is en we een tegenstander hebben die vermoedelijk gaat inzakken, wil ik mensen in de zestien hebben. Maar dat kan natuurlijk ook anders zijn in de toekomst. Memphis heeft met zijn historie en kwaliteiten laten zien dat hij het ook vanaf links heel goed kan invullen. Maar we kijken wat het beste is voor het team."

Lees ook: Goed nieuws Oranje: alle spelers negatief getest

{image[343706][right-half][]}4-3-3-systeem de voorkeur

Zeker is dat Oranje onder De Boer in elk geval zo veel mogelijk vasthoudt aan het 4-4-3-systeem, ondanks dat het tegen Italië tijdens de vorige interlandperiode even losgelaten werd. "Dat heeft wel onze voorkeur, ja en daarom speelden we tegen Spanje ook zo. Als iedereen fit is, is dat in principe onze bestelling opstelling", oordeelde de bondscoach, die verwacht te domineren tegen Bosnië.

"Dan gaat het erom: wie maakt de minste fouten? En wanneer maken wij de fouten, in welke fase? Als dat in de laatste fase is, hebben we genoeg spelers achter de bal om de fouten te repareren", wist de coach. In Bosnië was Denzel Dumfries een van de spelers die veelvuldig vrijkwam, maar diens voortzettingen waren destijds onvoldoelde. "Maar hij heeft vaak genoeg laten zien dat hij wel goede voorzetten kan aanleveren. Dat geldt overigens ook voor Hans Hateboer."

Daar gaat de coach dan ook vanuit: goed zijn in de eindfase. Ook goed zijn in de afronding is cruciaal, iets dat in Bosnië eveneens nog misging. "Maar ik ben ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit hebben om tot scoren te komen. Memphis (Depay, red.), Luuk (De Jong, red.), Steven Bergwijn én Berghuis", somde De Boer op. Of laatstgenoemde op rechts de voorkeur krijgt boven Calvin Stengs is nog onbekend. "Calvin heeft een stijgende lijn te pakken, maar Steven zit aar al lange tijd op. Ze kunnen het beide goed invullen en een van beide gaat dat ook doen."

Bovendien heeft De Boer ondanks dat er wat spelers ontbreken vanwege blessureleed en wat opgeroepen debutanten nog genoeg spelers op de bank zitten om in te brengen. De Boer: "We hebben veel frisse spelers die we kunnen gebruiken. Normaliter is wel iedereen fit genoeg voor drie wedstrijden in een week, dus zullen we grotendeels dezelfde opstellingen gebruiken tegen Bosnië en Polen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen