Memphis over rol en De Jong: "Gaan echt weer scoren"

14 november 2020, 15:51

Memphis Depay is ook tevreden met de rol vanaf de linkerkant in het Nederlands elftal. Hoewel de aanvaller onder Ronald Koeman vaak als diepe spits fungeerde en op zijn nieuwe plek vooralsnog veel minder effectief is, gelooft hij in de plannen van Frank de Boer. "Ook nu kan ik bepalend zijn en kom ik uit in de spits. Terwijl ik als spits juist weleens uitkwam op de plek waar ik nu sta opgesteld."

Dat zei hij tijdens de persconferentie. "Het is niet zo dat ik niet weet hoe ik Luuk moet bereiken of andersom", zei Memphis desgevraagd over het feit dat hij in zijn nieuwe rol – net als De Jong overigens – onder De Boer nog niet had gescoord. Memphis: "Luuk is balvast. Kan een bal laten vallen en dat wij eronder komen. Dat zijn echt wel dingen die we van hem weten, maar het moet nog even gebeuren."

Dat de klik met Georginio Wijnaldum – die er onder Ronald Koeman duidelijk was in de vorm van assists en doelpunten – er niet meer zou zijn, bestrijdt Memphis ook. "Een nieuwe trainer kijkt ook naar de kwaliteiten die je hebt, maar elke trainer is anders. Ook nu kan ik bepalend zijn en kan Gini bepalend zijn. In het veld spelen we alsnog dicht bij elkaar", vindt Memphis. "En ik ga wel weer scoren, Luuk scoort ook veel. Dat komt wel weer."

Lees ookDe Boer wil veel bezetting voor het doel: "Dominant tegen Bosnië"

Ook werd Memphis nog even gevraagd naar de aanvoerdersband, die hij tegen Spanje na de wissel van Wijnaldum voor de tweede keer droeg. "Het is bijzonder om aanvoerder te zijn, toch iets om trots op te zijn", zei de aanvaller. "Ik probeer belangrijk te zijn, maar dat doe je ook zonder band. Heel veel jongens zijn belangrijk. Maar het doet natuurlijk toch wel iets extra's met een speler als die aanvoerder is, een bepaald gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen