IJsland na interlandperiode op zoek naar nieuwe trainer

14 november 2020, 17:14   Bijgewerkt: 14 november 2020, 17:19

Erik Hamrén stapt na de twee aanstaande Nations League-duels op als bondscoach van IJsland. Dat kondigde de Zweedse trainer zaterdag aan. Eerder deze week liep hij met IJsland deelname aan het EK van 2021 mis door in een spannend kwalificatieduel met 2-1 onderuit te gaan tegen Hongarije. 

Hamrén werd na het WK van 2018, waar IJsland in de groepsfase strandde. Aan hem was de taak om met het land - na de eerste EK-deelname ooit in 2016 en het WK-debuut in 2018 - ook het komende EK te halen. In de kwalificatiepoule eindigde IJsland als derde, onder Frankrijk en Turkije. Via de play-offs kon de ploeg zich alsnog kwalificeren, maar na een krankzinnige slotfase tegen Hongarije bleef het land met lege handen. 

Ook in de Nations League ging het onder Hamrén niet goed. IJsland kan met nul punten niet meer van de laatste plaats af komen, waardoor degradatie uit League A al een feit is. In de uitwedstrijden tegen Denemarken (zondag 15 november) en Engeland (woensdag 18 november) - de laatste wedstrijden van Hamrén als bondscoach - staat dus niks meer op het spel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen