Kanté schakelt titelhouder Portugal uit namens Frankrijk

14 november 2020, 22:51

Frankrijk heeft zich in de topper in en tegen Portugal als eerste ploeg gekwalificeerd voor de play-offs van de Nations League. In een herhaling van de EK-finale van 2016 waren het dit keer de Fransen die aan het langste eind trokken. Daarmee is Portugal er niet in geslaagd om de eerste Nations League-titel ooit te verdedigen. 

Na een eerder 0-0 gelijkspel in Frankrijk kon de titelhouder zich tegen de Fransen geen nederlaag veroorloven. Toch kreeg de uitploeg Portugal over de knie. N'golo Kanté tekende voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor de Fransen drie punten afstand staan van nummer twee Portugal en op basis van onderling resultaat niet meer in te halen zijn.

Zweden doet goede zaken in degradatiestrijd

In dezelfde poule heeft Zweden goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie naar League B. Het land stond nog op nul punten, maar boekte zaterdagavond tegen Kroatië de eerste overwinning. Goals van Dejan Kulusevski en Marcus Danielson zorgden dat de eindstand van 2-0 al voor rust op het scorebord stond. Met de eerste drie punten staat Zweden nu gelijk met Kroatië - dat in de eerdere ontmoeting met de Scandinaviërs de enige punten pakte. In de allesbeslissende laatste speelronde gaat Zweden op bezoek bij Frankrijk en neemt Kroatië het in eigen huis op tegen Portugal. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen