Roda boekt eerste zege in lange tijd in derby tegen MVV

14 november 2020, 23:09

De Zuid-Limburgse derby is zaterdagavond gewonnen door Roda JC. Beide ploegen hadden in een slechte fase de punten hard nodig, maar het was de ploeg uit Kerkrade dat twee keer het net wist te vinden. Danny Bakker zette zijn ploeg na een klein half uur op 1-0, waarna Roland Alberg diep in blessuretijd de eindstand op het scorebord zette.

Met een fraaie treffer die eigenlijk niet in de verder matige eerste helft thuis hoorde zette Bakker zijn ploeg na een half uur spelen op voorsprong. Het was een voorsprong die hard nodig was; de laatste keer dat Roda überhaupt wist te scoren was op 19 oktober tegen Telstar (1-1). De laatste overwinning is nog wat langer geleden: sinds de 4-0 overwinning op FC Dordrecht op 18 september slaagde Roda daar niet meer in. MVV bevond zich overigens in soortgelijke problemen. De laatste overwinning van de ploeg uit Maastricht was op 25 september, toen TOP Oss met 3-0 verslagen werd.

De laatste minuten van de wedstrijd vormden de meest enerverende fase. Vlak voor tijd maakt Gaston Salasiwa hands in de eigen zestien. Hij moest met rood vertrekken en gaf Roland Alberg vanaf de stip de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Dat deed de aanvaller. Zo hielp hij Roda aan de twaalfde plaats die het nu bezet op de ranglijst. Voor MVV zijn de problemen nog wat groter. De ploeg uit Maastricht staat zestiende.