Rooney vervangt Cocu tijdelijk: "Ben hem dankbaar"

15 november 2020, 08:28   Bijgewerkt: 15 november 2020, 08:41

Wayne Rooney neemt tijdelijk de taken over van de ontslagen Phillip Cocu als hoofdtrainer van Derby County. De 35-jarige middenvelder staat samen met drie assistenten voor de groep die momenteel de laatste plaats bezet in de Championship. Voor Rooney is het weer een stap dichterbij het hoofdtrainerschap, waar hij sinds januari als speler/assistent-trainer al aan snuffelde.

Via een persoonlijk statement tegenover diverse Engelse media laat Rooney weten te balen van het vertrek van Cocu. "Ik vind het jammer dat Phillip en zijn staf Derby hebben verlaten en ik wil hem persoonlijk bedanken voor al zijn hulp die hij mij gaf als assistent. Het belangrijkste voor ons is nu om de club weer stabiel te maken en te stijgen op de ranglijst. Ik ben gevraagd om deel uit te maken van de staf om de wedstrijd tegen Bristol City voor te bereiden. Maandag praten we als spelersgroep weer verder."

Met wederzijdse instemming namen Cocu en Derby County zaterdagmiddag afscheid van elkaar. De vijftigjarige oefenmeester beleefde na zijn aanstelling in 2019 een goede periode, maar zag zijn ploeg steeds meer in verval raken. Momenteel bezet Derby County de uiterst pijnlijke 24ste plaats. Zelfs Sheffield Wednesday, dat voorafgaand aan het seizoen twaalf punten in mindering kreeg, was Cocu en consorten gepasseerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen