Ex-directeur Barça raadt komst Memphis af: "Gefaald in Engeland"

15 november 2020, 08:52

De meningen in Barcelona over de komst van Memphis Depay zijn uiterst verdeeld. Ronald Koeman is als coach voorstander van zijn komst, maar de aanvaller van Olympique Lyon is niet bij iedereen geliefd. Voormalig directeur Ramon Adell hoopt dat zijn oude club voor een andere spits gaat.

"Koeman hoopt heel erg op de komst van Depay", zegt Adell in gesprek met Mundo Deportivo. "Hij is een voetballer die het goed doet in Frankrijk bij Olympique Lyon, maar is gefaald in de Premier League. Barça heeft een nummer negen nodig, maar niet een type-Depay." Adell refereert aan een ander groot talent dat in de jeugdopleiding rondloopt. "Kijk naar Konrad de la Fuente, de komst van Memphis zou zijn ontwikkeling vertragen. Neem een voorbeeld aan Ansu Fati, die zich geweldig ontwikkelt."

Lees ook: Jordi Cruijff begrijpt interesse Barça in Memphis niet

Het liefst had Koeman de aanvaller van Oranje deze zomer al aan zijn selectie toegevoegd. Financiële tekorten gooiden uiteindelijk roet in het eten. In de winterstop hoopt de Nederlandse oefenmeester op meer succes. In tien duels in de Ligue 1 was hij vijf keer trefzeker en verzorgde hij drie assists.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen