Enrique beschermt schlemiel Ramos: "Kritiek oneerlijk"

15 november 2020, 14:53

De feestelijke interland voor recordinternational Sergio Ramos kreeg gisteren een zwart randje. De aanvoerder van Spanje miste tweemaal vanaf elf meter, waardoor hij en zijn land niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland. Volgens bondscoach Luis Enique was er echter geen reden om kwaad te zijn op de 34-jarige verdediger.

"Het zou erg oneerlijk zijn om kritisch op hem te zijn", liet Enrique zich citeren door Spaanse media. "Als er nog twee strafschoppen waren gekomen, had hij die ook genomen. Ramos is onze eerste strafschoppennemer." Ramos kende een serie van 25 benutte penalty's op rij, die werd doorbroken in Bazel. "We gaan hem nu niet afvallen. Hij miste, dat kan gebeuren."

Ramos speelde zijn 177ste interland namens Spanje, waardoor hij de recordhouder is in Europa. Hij nam het record uit handen van Gianluigi Buffon, die 176 keer speelde namens Italië. Ramos zal echter geen goed gevoel overhouden aan zijn memorabele interland. Door de averij in Zwitserland moeten de Spanjaarden Duitsland voor zich dulden in de Nations League-groep. Het verschil bedraagt één punt. Dinsdag vechten de twee toplanden in een rechtstreeks duel uit wie de Final Four bereikt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen