Koeman zei nee tegen rol bij Barça wegens ambities

15 november 2020, 10:39   Bijgewerkt: 15 november 2020, 10:45

Erwin Koeman hoopt op termijn weer ergens aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Drieënhalf jaar stond hij als assistent aan de zijde van broer Ronald bij Southampton en Everton, maar daar kwam na een goed gesprek een einde aan. Erwin Koeman is niet hard op zoek naar een nieuwe club, maar hoopt een nieuwe kans te krijgen.

"Op dit moment vind ik het prima", antwoordt Koeman op de vraag bij Goedemorgen Eredivisie of hij het trainerschap mist. "Ik heb er bewust voor gekozen om niet mee te gaan naar FC Barcelona, zeker omdat ik nog aan het revalideren ben van een hartoperatie." De oudste van de gebroeders Koeman stond sowieso niet open voor weer een klus als assistent. "Ik wil mijn eigen kant op."

Na het ontslag bij Everton gingen Ronald en Erwin om de tafel. "Ik heb hem aangegeven dat ik een geweldige tijd met hem heb gehad, maar mijn onafhankelijkheid weer wilde tonen. De Premier League was geweldig, ik denk dat je nergens beter krijgt. Maar het is weer tijd om op eigen benen te staan."

Ervaring als hoofdcoach heeft Erwin Koeman in ieder geval genoeg. Hij stond aan het roer bij RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en als interim-coach van Fenerbahce. Tevens was hij bondscoach van Hongarije en Oman, waar hij in december 2019 werd ontslagen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen