Harroui verlaat trainingskamp Jong Oranje na positieve test

15 november 2020, 12:08   Bijgewerkt: 15 november 2020, 12:15

Abdou Harroui is positief getest op de aanwezigheid van het coronavirus. De 22-jarige middenvelder was op pad met de selectie van Jong Oranje, maar keert direct terug naar Rotterdam. De sterkhouder van Sparta wordt direct in thuisquarantaine geplaatst, wat slecht nieuws betekent voor zijn Rotterdamse werkgever.

De Spartaan moet daarom het duel tegen Jong Wit-Rusland van vanmiddag (14.30 uur) aan zich voorbij laten gaan. Dat duel staat in het teken van kwalificatie voor het EK, waar de beloften van het Nederlands elftal al een ticket voor verdienden. Woensdag staat de laatste wedstrijd in de kwalificatiecyclus op het programma. Dan wacht het duel met Jong Portugal. 

Bondscoach Erwin van der Looi heeft nu nog de beschikking over twintig spelers. Eerder moest hij Sven Botman en Ryan Gravenberch afstaan aan het grote Oranje. Dani de Wit kampte met lichte klachten en werd eveneens naar huis gestuurd. Daardoor heeft Van der Looi nog maar drie middenvelders in zijn uitgedunde selectie. Alleen Jurgen Ekkelenkamp, Ludovit Reis en de later opgeroepen Azor Matusiwa zijn vanmiddag van de partij.

Ook voor Sparta is de positieve test van Harroui slecht nieuws. Met drie goals en een assist was de door FC Groningen begeerde Leidenaar een van de dragende krachten bij Sparta, dat nog zoekende is in de openingsweken van het nieuwe seizoen. Door de twee weken quarantaine lijkt Henk Fraser zijn sterkhouder in ieder geval tijdens het belangrijke duel met ADO Den Haag te moeten missen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen