Schuurs moet nog leren: "Zijn valkuil is verdedigen"

15 november 2020, 13:26

Perr Schuurs is dit seizoen vaste waarde in de defensie van Ajax. De twintigjarige verdediger wisselt sterke optredens af met zwakke momenten, waardoor hij nog altijd niet onomstreden is. Twee jaar geleden maakte hij de overstap van Fortuna Sittard, waar hij samenwerkte met toenmalig assistent Kevin Hofland. De ex-verdediger ziet waar zijn positiegenoot zich nog in moet ontwikkelen.

Verdedigen is volgens Hofland opvallend genoeg de zwakke plek van de Ajacied. "In sommige wedstrijden komt hij in zijn valkuil en dat is verdedigen", aldus Hofland in het programma Goedemorgen Oranje. "Daar heeft hij soms moeite mee. Aan de bal is het goed: hij heeft een prima schot en inspeelpass. Maar hij wordt verrast op fysieke kracht. Dat moet hij leren."

De onlangs ontslagen Hofland is desondanks onder de indruk van de ontwikkeling die Schuurs de laatste jaren heeft doorgemaakt. "Hij komt van heel ver, doet het heel goed en heeft de eigenschap dat hij niet opgeeft. De stap van Fortuna naar Ajax is heel groot en bij Jong Ajax begon hij wisselend, maar nu heeft hij afgedwongen dat hij in het eerste elftal speelt."

Schuurs staat sinds 2018 onder contract in Amsterdam. Daarvoor had hij zijn ploeg als piepjonge aanvoerder aan promotie naar de Eredivisie geholpen. Zijn eerste maanden als Ajacied verliepen stroef. Pas vanaf vorig seizoen gaf coach Erik ten Hag de jonge verdediger meer kansen. Dit jaar vormt hij het centrum samen met Daley Blind. Dat deed hij zo verdienstelijk, dat hij zelfs al eens uitmaakte van de selectie van het Nederlands elftal. Momenteel is Schuurs op trainingskamp met Jong Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen