Southgate denkt dat Kane Engelse topscorer wordt: "Interessant"

15 november 2020, 13:52

Harry Kane wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest gevaarlijke spitsen van de velden. De aanvaller van Tottenham Hotspur is ook bij de Engelse ploeg op dreef: in 49 interlands was hij 32 keer trefzeker. De 27-jarige Engelsman is nog maar 21 goals verwijderd van all-time topscorer Wayne Rooney, die volgens bondscoach Gareth Southgate te achterhalen is.

Kane heeft tot dusverre beduidend minder interlands nodig om te scoren dan de legendarische ex-speler van Manchester United. "Als je kijkt naar zijn scoringspercentage, dan komt dat record zeker binnen bereik van Harry. Hij heeft nog genoeg tijd", aldus Southgate op de persconferentie in aanloop naar het duel met België.

Rooney beëindigde zijn interlandloopbaan al op 31-jarige leeftijd. Kane heeft normaliter nog zo'n zes jaar te gaan. "Het is een interessant doel voor hem, maar ik weet ook dat Harry vooral gefocust is op het teambelang en zijn persoonlijke prestatie minder belangrijk vindt", zegt Southgate. In de Premier League staat Kane dit seizoen op zeven treffers. Daarnaast bereidde hij al acht doelpunten voor.

Engeland moet vanavond winnen van de Belgen om deelname aan de Final Four in de Nations League af te dwingen. Het verschil tussen de twee landen bedraagt twee punten in het voordeel van België. Als Engeland verliest, is het Nations League-avontuur dus hoe dan ook voorbij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen