Missers Barça: "Haaland niet in DNA, Dembélé boven Mbappé"

15 november 2020, 14:30

Het had weinig gescheeld of Ronald Koeman had als coach van FC Barcelona kunnen beschikken over Kylian Mbappé en nog veel meer supersterren. De Spaanse grootmacht heeft namelijk de laatste jaren een dure missers begaan op de transfermarkt. Zo kon Kylian Mbappé kon voor een relatief laag bedrag naar Camp Nou verkassen, maar de club koos net als bij andere topspelers niet toe te slaan.

Dat bekent Javier Bordas, die jarenlang actief was als sportief directeur bij Barça, in gesprek met Mundo Deportivo. "Ik heb met de vader van Mbappé gebeld, die me zei dat ze niet naar Real Madrid zouden gaan. De familie en ook het bestuur van Monaco gaven ons de voorkeur boven Paris Saint-Germain en wilden Mbappé voor honderd miljoen euro verkopen aan ons. Maar wij gaven de voorkeur aan Ousmane Dembélé. Uiteindelijk betaalde PSG 180 miljoen euro voor Mbappé, die uitgroeide tot sterspeler in Parijs. Zijn landgenoot Dembélé wacht nog altijd op zijn definitieve doorbraak in Camp Nou.

Ook de aanvallende sensatie Erling Haaland kon naar Barça. "Er werd mij verteld dat hij niet bij ons zou passen, hij had niet het FC Barcelona-DNA. Voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu stak er uiteindelijk een stokje voor", aldus Bordas. "Uiteraard kunnen we niet weten hoe die spelers het hadden gedaan bij ons." Bordas raadde de club nog veel andere spelers aan. "Ferran Torres, Dani Olmo, Haaland... We hadden ze allemaal voor twintig miljoen kunnen oppikken."

Koeman moet het in zijn eerste maanden als coach van Barça stellen zonder een echte nummer negen. De club deed deze zomer Luis Suárez van de hand, die naar Atlético Madrid vertrok. Alvaro Morata was twee jaar geleden al een optie, toen hij wilde vertrekken bij Chelsea. Bordas legt uit hoe ook die deal stukliep. "We hadden hem kunnen huren, maar uiteindelijk werd dat afgewezen en gingen we voor Kevin-Prince Boateng.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen