Jong Oranje behoudt perfecte score na opnieuw ruime zege

15 november 2020, 16:25

Jong Oranje oogt vooralsnog onverslaanbaar in de EK-kwalificatiepoule. De ploeg van Erwin van de Looi was al gekwalificeerd voor het EK van 2021, maar hield zich desondanks niet in tegen Wit-Rusland. Een hattrick van Kaj Sierhuis en twee goals van Myron Boadu bepaalden de eindstand op 5-0. 

Tegen Wit-Rusland had Erwin van de Looi slechts de keuze uit drie middenvelders. Nadat hij eerder Ryan Gravenberch moest afstaan aan het grote Oranje, Dani de Wit met klachten zag vertrekken en vandaag Abdou Harroui moest missen na een positieve coronatest, was de keuze voor Jurgen Ekkelenkamp, Azor Matusiwa en Ludovit Reis geen moeilijke. 

Met dat drietal had Jong Oranje geen enkel probleem met de Wit-Russen. De uitploeg vuurde in de gehele wedstrijd geen enkel schot op doel af. Toen Sierhuis na een halfuur de 1-0 maakte, volgde al snel de tweede van Boadu. Beide spelers zouden na rust nogmaals hun naam op het scoreformulier laten noteren. In de 83e minuut maakte Sierhuis bovendien zijn hattrick compleet. 

Nederland blijft met de overwinning de best presterende ploeg uit alle kwalificatiepoules. De ploeg won alle negen wedstrijden en zette een doelsaldo neer van 45 voor en 3 goals tegen. Alleen Zwitserland behaalde ook de perfecte score uit negen duels, maar deed dat met een aanzienlijk minder doelsaldo (25 voor, 5 tegen). Woensdag speelt Jong Oranje het laatste kwalificatieduel. Nummer twee Portugal is dan de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen