Gallas: "Zidane werd geprovoceerd"

10 juli 2006, 12:34

William Gallas weet het zeker: Marco Materazzi is voor een deel schuldig aan de rode kaart van Zinedine Zidane. De verdediger van Frankrijk denkt dat de Italiaanse verdediger Zidane dusdanig geprovoceerd heeft, dat bij Zizou de stoppen doorsloegen. Materazzi weigerde na afloop van het duel om commentaar te geven en volgens Gallas is dat veelzeggend.

"Je zou aan Materazzi moeten vragen wat hij gezegd heeft, maar dat kan niet omdat hij er snel vandoor gegaan is", zegt Gallas. "Ik weet niet waarom hij hier niets over wil zeggen, misschien omdat hij weet dat hij fout zat. Ik praat de actie van Zidane niet goed, maar soms gebeurt het nu eenmaal dat spelers ontzettend ver gaan in hun beledigingen. Op zo'n moment kan de frustratie oplopen. Zo zie je maar weer, voetbal speel je niet alleen met de bal maar ook voor een groot deel met je hoofd."

Volgens Gallas was Zidane, die niet het veld op kwam om zijn medaille in ontvangst te nemen, na de wedstrijd een gebroken mens. "Hij heeft in de kleedkamer geen woord gezegd. Hij was ontzettend teleurgesteld voor iedereen, voor zowel het team als voor hemzelf", aldus Gallas. "Het is natuurlijk heel triest voor hem. Dit was zijn laatste wedstrijd en iedereen gunde hem de wereldtitel. We hadden het, in mijn ogen, verdiend. Maargoed, soms gebeuren er in het voetbal vreemde dingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen