Wijnaldum voegt zich bij uniek rijtje scorende middenvelders

15 november 2020, 18:44

De twee vroege treffers van Georginio Wijnaldum tegen Bosnië-Herzegovina waren zijn negentiende en twintigste in het shirt van het Nederlands elftal. Daarmee komt de aanvoerder in een bijzonder rijtje te staan. Alleen Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart waren als middenvelder ook goed voor minstens twintig goals.

Sneijder maakte in 134 wedstrijden 31 goals voor Oranje, Van der Vaart scoorde er 25 in 109 duels. Wijnaldum had voor het bereiken van de grens van 20 treffers 69 wedstrijden nodig. Daarmee is Wijnaldum zestiende op de eeuwige topscorerslijst van het Nederlands elftal. Een knappe prestatie, want in de top vijftien staan op Sneijder en Van der Vaart na enkel aanvallers. 

Wijnaldum zette Oranje tegen Bosnië vroeg op voorsprong. Al na vijf minuten werkte hij zonder verdedigers om zich heen eenvoudig een assist van Denzel Dumfries binnen. Even later maakte hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/375466/video-wijnaldum-doet-het-opnieuw-en-zet-oranje-op-2-0/,_blank,de 2-0] na voorbereidend werk van Memphis Depay en Steven Berghuis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen