De Boer boekt tegen Bosnië eerste zege als bondscoach Oranje

15 november 2020, 19:55   Bijgewerkt: 15 november 2020, 20:02

Frank de Boer heeft zijn eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal te pakken. Na één nederlaag en drie gelijke spelen was Oranje zondagavond met 3-1 te sterk voor Bosnië-Herzegovina. Georginio Wijnaldum was met twee doelpunten de grote man aan Nederlandse zijde. Oranje is door de zege in elk geval een paar uur koploper in de Nations League-groep.

In de jacht op zijn eerste zege als bondscoach besloot De Boer zijn opstelling ten opzichte van de oefenwedstrijd tegen Spanje (1-1) op vijf plekken te wijzigen. Zoals aangekondigd nam Tim Krul plaats op de lat. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Daley Blind en Davy Klaassen waren de andere nieuwkomers. Vooral de keuze voor Klaassen was opmerkelijk. Hij kreeg de voorkeur boven Donny van de Beek. Op de linksbackpositie kreeg Owen Wijndal na zijn sterke wedstrijd tegen Spanje opnieuw het vertrouwen van De Boer.

De linksback van AZ was na drie minuten dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn voorzet richting Luuk de Jong belandde tegen het houtwerk. De 1-0 viel een aantal minuten alsnog. Nadat Miralem Pjanic voorlangs had geschoten, opende Georginio Wijnaldum de score. Via Wijndal, Memphis Depay en Denzel Dumfries kwam de bal terecht voor de voeten van de Oranje-captain, die de niet te missen kans benutte. Niet veel later maakte Wijnaldum ook zijn tweede van de avond. Ditmaal schoot hij raak nadat Steven Berghuis de bal terugkopte. Weer was de voorassist van Memphis Depay.

De misser van de grensrechter had geen grote gevolgen voor het Nederlands elftal. Tien minuten na rust kwam Oranje alsnog op 3-0. Nadat Berghuis twee goede kansen miste, maakte Memphis de derde Nederlandse treffer. Berghuis stuurde met een hakballetje Dumfries weg, die op zijn beurt Memphis bediende. Voor de aanvaller van Olympique Lyon was het een koud kunstje om de bal in het lage doel te werken. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch kwam de spanning terug in de Johan Cruijff ArenA. Na ruim een uur schoof Smail Prevljak, koud in het veld, op aangeven van Eden Visca de bal binnen.

De 3-1 was een kleine tegenvaller, maar in paniek raakte Oranje niet. Het Nederlands elftal bleef de wedstrijd dicteren en kwam eigenlijk niet meer in de problemen. De formatie van De Boer kwam meerdere keren in de positie om de wedstrijd te beslissen, maar de trekker werd maar niet overgehaald. Ook de invallers, onder meer Van de Beek en Quincy Promes, konden het verschil niet maken. Omdat Bosnië op een kans van Prevljak na weinig creëerde, kwam de zege van Oranje geen moment in gevaar.

Zo heeft De Boer na de nederlaag tegen Mexico (0-1), Bosnië-Herzegovina (0-0), Italië (1-1) en Spanje (1-1) eindelijk zijn eerste zege als bondscoach te pakken. Oranje is door de zege in elk geval een paar uur koploper in de Nations League-groep en kan niet meer uit Divisie A degraderen. Italië (twee punten minder) en Polen (één punt minder) nemen het later op de avond tegen elkaar op. Komende woensdag speelt Oranje tegen Polen de laatste Nations League-wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen