Wijnaldum belangrijk bij overwinning: "Hier waren we aan toe"

15 november 2020, 20:06

Georginio Wijnaldum was zondagavond de grote man bij de 3-1 overwinning van Nederland op Bosnië-Herzegovina. Als aanvoerder zette hij zijn ploeg met twee goals vroeg in de wedstrijd op voorsprong. "Maar ik maakte ze ook al zonder band", lachte Wijnaldum na afloop voor de camera van de NOS.

"We begonnen goed", begon Wijnaldum zijn analyse na de wedstrijd. "Een aantal keer speelden we in de tweede helft pas goed, maar vandaag was het andersom. In de eerste helft begonnen we goed, al waren we aan het eind ook slordig en kregen zij een paar kansjes. De tweede helft was niet zoals de eerste."

Waar dat aan lag, is moeilijk te zeggen voor de aanvoerder. "Misschien wilden we te graag, waardoor de ruimtes wat groter werden. We wilden graag de bal pakken en aanvallen, maar dat kan je niet de hele wedstrijd doen. Ik denk dat het daarom zo ging aan het eind van de eerste helft. In de tweede helft werden we wat slordiger en verloren we heel vaak de bal. Dan wordt het sowieso wat moeilijker en moet je verder terugzakken."

Wijnaldum is in ieder geval blij met de eerste overwinning sinds de wedstrijd tegen Polen op 4 september (1-0). "Onze laatste overwinning was vijf wedstrijden geleden, dus hier waren we wel aan toe, ja."

Lees ook: De Boer boekt tegen Bosnië eerste zege als bondscoach Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen