Turkije verslaat Rusland, Finland en Wales strijden om promotie

15 november 2020, 20:16   Bijgewerkt: 15 november 2020, 20:21

De strijd om promotie ligt nog helemaal open groep 3 van divisie B van de Nations League. Turkije wist zondagavond met 3-2 te winnen van Rusland, waardoor het verschil tussen beide ploegen nu slechts twee punten is. Later vanavond neem het Servië van Ajacied Dusan Tadic en Feyenoorder Uros Spajic het in dezelfde poule op tegen Hongarije.

Rusland kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Denis Cheryshev, maar kwam niet veel later met tien man te staan toen Andrey Semenov een doorgebroken speler naar de grond trok. In korte tijd lukte het Turkije vervolgens om de score om te buigen. Kenan Karaman en Cengiz Under zorgden binnen acht minuten voor een 2-1 voorsprong. Na rust stelde Cenk Tosun namens de Turken vanaf de stip de overwinning veilig. De 3-2 van Daler Kuzyayev leidde tot een spannende slotfase, maar niet meer dan dat.

Door de nederlaag blijft Rusland steken op acht punten. Het land is daarmee nog steeds koploper, maar met slechts een punt meer dan achtervolger Hongarije, dat later vanavond tegen Servië in actie komt. Turkije volgt op plek drie met zes punten en Servië is met slechts twee punten de hekkensluiter.

Promotiestrijd tussen Wales en Finland nog niet beslist

Ook in groep 4 van League B is de strijd om promotie nog allesbehalve beslist. Waar Wales met 1-0 van Ierland won door een goal van David Brooks (klaargelegd met het hoofd door Gareth Bale), pakte ook Finland in de uitwedstrijd tegen Bulgarije drie punten. Teemu Pukki en Robin Lod zorgden voor rust voor de Finse treffers. Na rust miste Galin Ivanov van elf meter, waardoor de goal van Dimitar Iliev niet genoeg was voor een punt. Het bleef 1-2.

Aanstaande woensdag zullen Wales en Finland in een onderling duel beslissen wie van de twee promoveert naar League A. Wales heeft de beste papieren. Het land staat bovenaan met dertien punten, één meer dan de Finnen. Ierland en Bulgarije, respectievelijk 2 punten en 1 punt, spelen op dezelfde dag de wedstrijd om degradatie naar League C.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!