Memphis: "Eigenlijk moet je deze wedstrijd met 4-0 of 5-0 winnen"

15 november 2020, 21:25

Memphis Depay speelt deze interlandperiode in een andere rol dan normaal. Met Luuk de Jong als basisspeler in de spits is de aanvaller van Olympique Lyon opgeschoven naar de linksbuitenpositie. Daar schoot hij zondagavond de 3-0 binnen in de uiteindelijk met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. 

"Mijn voorkeur ligt in de spits", begon Memphis tegenover de NOS. "Maar als ik hier sta, probeer ik het goed in te vullen. Als dat lukt zoals vandaag, met een tegenstander tegen wie we vaak de bal hebben, dan is dat lekker." De aanvaller merkt wel verschil met zijn oude positie. "Ik moet soms die meters naar achteren maken die ik normaal niet maak als spits. Als we de bal hebben, probeer ik gewoon aan de bal te komen. Het maakt niet uit waar. Dan ben ik gevaarlijk tussen de linies, soms breed, soms helemaal op rechts. Ik  wil gewoon creëren."

Memphis gaf aan als aanvaller simpelweg zo belangrijk mogelijk te willen zijn voor zijn ploeg. "Ik heb toen ik er net bij kwam enorm genoten en inspiratie gehaald van de grote mannen voorin. Robben, Van Persie. Dat inspireert me. Dat wil ik doortrekken en dat willen de boys hier ook. Dan moeten zulke wedstrijden gewoon gewonnen worden op een goede manier. Dat was vandaag het geval. Eigenlijk moet je deze wedstrijd met 4-0 of 5-0 winnen, in plaats van 3-1."

Toch is Memphis blij dat er gewonnen is, na een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. "De laatste paar wedstrijden hadden we niet het resultaat dat we wilden. Dan komen er speculaties en vinden mensen er wat van. Dan moet je zorgen dat je kalm blijft als collectief. Nu moeten we goed herstellen en focussen op de volgende wedstrijd. Vanavond gaan we kijken wat Italië gaat doen tegen Polen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen