Cambuur zet monsterscore neer in topper tegen Almere

15 november 2020, 21:53

SC Cambuur heeft zondagavond een monsterzege geboekt op concurrent Almere City. Wat op papier een topper tussen de nummer twee en vier van de Eerste Divisie was, leek daar op het veld in de verste verte niet op. Cambuur won met liefst 7-2.

Als koploper ging Almere deze twaalfde speelronde van de Eerste Divisie in. Gisteravond klom De Graafschap daaroverheen na een overwinning op FC Dordrecht en dus was de toon gezet voor de topper tegen nummer vier SC Cambuur (dat nog een wedstrijd tegoed heeft). De wedstrijd begon echter al met een valse start voor Almere - dat acht spelers moest missen. Mitchel Paulissen was al na drie minuten goed voor de openingstreffer van de Friezen. Zes minuten later was er in eerste instantie nog een snel antwoord van Delvechio Blackson, die de doelman te ver van zijn goal zag staan en van een meter of dertig binnenschoot.

Het bleef een doelpuntrijke eerste helft, al begon deze meer en meer de kant van Cambuur op te vallen. Erik Schouten, Jamie Jacobs en Michael Breij die elkaar in zeven minuten tijd opvolgden, zorgden na een half uur voetballen voor een 4-1 voorsprong voor Cambuur. Met die stand gingen de ploegen ook rusten. In de tweede helft was het opnieuw een korte, doelpuntrijke fase die Cambuur nog verder deed uitlopen. Tussen de 48e en 53e minuut werd opnieuw drie keer gescoord. Robert Muhren (2) en Giovanni Korte waren hier de doelpuntenmakers. Zo stond al na 53 minuten voetballen de 7-1 op het scorebord. Kort voor tijd was het Damon Mirani die met een kopbal nog iets terug deed namens Almere.

Hoewel Almere City nog steeds maar één punt verwijderd is van koploper De Graafschap, zal het woord titel voorlopig even niet meer klinken bij de club. SC Cambuur is na de overwinning op twee punten afstand gekomen van Almere, maar speelde pas elf wedstrijden in plaats van twaalf. De Friezen hadden al veruit het beste doelsaldo van alle Eerste Divisie-ploegen en staan na de zevenklapper van zondagavond op 42 doelpunten voor en 13 tegen.