Winst Van 't Schip, gelijkspel Tadic en Spajic en nederlaag Zahavi

15 november 2020 – Voor Servië lijkt degradatie uit divisie B van de Nations League bijna niet meer te voorkomen. Met Ajacied Dusan Tadic en Feyenoorder Uros Spajic in de basis speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen Honagrije. Aanstaande woensdag moet alles de goede kant op vallen, wil Servië nog handhaven.

Winst Van 't Schip, gelijkspel Tadic en Spajic en nederlaag Zahavi

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Na een knappe solo zette Nemanja Radonjic Servië na ruim een kwartier op voorsprong, maar Zsolt Kalmár maakte voor rust nog gelijk. Na het gelijkspel móét Servië woensdag winnen van koploper Rusland. Daarmee is het land er nog niet, want alleen als Turkije dan ook verliest van Hongarije, slaagt Servië erin om op basis van onderling resultaat degradatie te ontlopen.

Zahavi
Ook Eran Zahavi strijdt met Israël nog altijd tegen degradatie. Met de PSV-spits in de basis - hij maakte de negentig minuten vol - verloor het land vanavond met 1-0 van Tsjechië door een vroege goal van Vladimir Darida. Israël eindigde bovendien met tien man door een rode kaart na een handsbal van Hatem Abd Elhamed. Met een punt meer dan Slowakije heeft de ploeg van Zahavi handhaving nog in eigen hand. De beslissing valt woensdag, wanneer Israël bezoek krijgt van koploper Schotland. De Slowaken reizen dan af naar Tsjechië.

Van 't Schip
Positiever was de avond van John van 't Schip. Met AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos, Willem II-spits Vangelis Pavlidis en voormalig Willem II-verdediger Konstantinos Tsimikas in de basis won zijn Griekenland met 0-2 van Moldavië. Ook de in vorm verkerende VVV-spits Georgios Giakoumakis maakte minuten. De ploeg van Van 't Schip maakt daardoor nog altijd kans op promotie naar League B. Daarvoor moet Slovenië in de slotwedstrijd van aanstaande woensdag worden verslagen.

Eredivisie

gerelateerd