Wijndal: "Binnen en buiten het veld heb ik een klik met Memphis"

16 november 2020 – Owen Wijndal gaf tegen Bosnië-Herzegovina zijn veelbelovende optreden tegen Spanje een goed vervolg. Als zeer aanvallende linksback werd hij veel in het spel betrokken en maakte hij wederom een prima indruk. Met Memphis Depay, die twee linies voor hem speelde, voelt Wijndal een klik.

Wijndal: "Binnen en buiten het veld heb ik een klik met Memphis"

De samenwerking met Memphis noemt Wijndal 'wel lekker'. "We praten veel met elkaar. Of we op het veld een klik hebben? Zeker weten, ook wel buiten het veld. We praten veel met elkaar, binnen en buiten het veld. Ik kan hem altijd inspelen. Het is een fantastische voetballer, altijd lekker om daarachter te spelen", aldus Wijndal voor de camera van de NOS.

Wijndal stoomde tegen Bosnië veelvuldig op langs de zijlijn. "We spelen met aanvallende backs. Dat zie je ook met Denzel, die twee assists gaf. Dat ik soms hoog speel, vind ik leuk om te doen. Andere jongens krijgen daardoor ook meer ruimte om acties te maken", zegt Wijndal, die vindt dat hij meer moet scoren. "Ik moet vaker schieten, want ik heb best een goed schot. Ik denk vaak eerder aan een voorzet dan een schot, dat moet wel beter."

Oranje

gerelateerd