Gerbrands over Van Raaij: "Hij was een visionair"

16 november 2020, 14:25

Teun Gerbrands treurt om het overlijden van Harry van Raaij. PSV maakt maandagochtend bekend dat de oud-voorzitter op 84-jarige leeftijd is overlijden. "Hij was een visionair, iemand die al heel vroeg voorzag hoe het speelveld in het internationale topvoetbal zich zou ontwikkelen", aldus de algemeen directeur tegenover het Eindhovens Dagblad.

Toen Gerbrands in 2014 neerstreek bij PSV, had Van Raaij al jaren geen actieve rol meer bij PSV. De voormalig voorzitter van de Eindhovense club zag de komst van de directeur eigenlijk niet zitten. "Hij vond eigenlijk dat de algemeen directeur een Brabander moest zijn", vertelt Gerbrands. Eenmaal in functie nodigde hij Van Raaij uit voor een gesprek en daarna hielden de twee contact. "Hij hield een eigen mening en stond daar ook voor, waarbij hij soms ook zijn ongelijk durfde toe te geven. Een jaar na mijn aantreden vertelde hij me dat hij het mis had gehad en dat hij vond dat PSV met mij een goede keuze had gemaakt. Dat heb ik enorm gewaardeerd."

In het vorige decennium was Van Raaij af en toe behoorlijk kritisch op PSV. "Hij had altijd een groot hart voor PSV. En hij speelde het spel fair. Ik vond hem tot zeer recent nieuwsgierig, slim en betrokken. Voor de club is zijn overlijden een heel groot verlies."

Van Bommel

Mark van Bommel rouwt ook om het overlijden van Van Raaij. 'Bedankt voor de jaren samen. Ze waren waardevol en leerzaam. Bovenal hebben ze geleid tot een vriendschap voor het leven. Ik heb warme herinneringen aan de vele goede gesprekken over van alles en nog wat, aan de mooie en liefdevolle gesprekken over onze families', schrijft hij op Twitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen