Van Hecke was twee jaar geleden nog amateur: "Bizar"

16 november 2020, 15:53

Het gaat snel met de ontwikkeling van Jan Paul van Hecke. De verdediger uit het Zeeuwse Arnemuiden speelde twee jaar geleden nog bij de amateurs, maar is nu steekhouder van sc Heerenveen. Die club huurde hem in de zomer van Brighton & Hove Albion, dat hem overnam van NAC Breda. De twintigjarige Zeeuw geniet van zijn ontwikkeling.

"Ik had twee jaar geleden niet gedacht nog profvoetballer te worden", vertelt hij aan Omroep Zeeland. Zijn verhaal is anders dan de verhalen van de meeste voetballers. "Het is bizar dat ik twee jaar geleden nog bij GOES speelde om promotie naar de Derde Divisie", zegt hij daar nu over. "Ik kijk nog wel eens naar samenvattingen van twee jaar terug bij GOES en nu speel ik in de Eredivisie waar ook alles goed gaat."

Van Hecke toont zodoende aan dat er niet altijd een lange tijd bij een profclub vooraf hoeft te gaan aan een mooie carrière. "Ik had altijd wel in mijn achterhoofd nog dat ik prof wilde worden, maar ik leefde gewoon het studentenleventje en voetbalde bij GOES. Na de wedstrijd ga je dan gewoon de kantine in en nu in het profvoetbal is alles anders. Maar dat maakt het wel mooi dat ik me als voetballer zo heb ontwikkeld."

Dat hij in de zomer koos voor Brighton, was een keuze voor de lange termijn die hij bewust maakte. "Ik denk dat ik nu een hele mooie stap heb gemaakt. De Premier League is voor elke jonge jongen een droom", zegt de basiskracht van Heerenveen. "Zij hadden ook het beste plan met mij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen