Record lonkt voor Cambuur, dat op ramkoers ligt na 'pakjesavond'

16 november 2020, 16:44

Als SC Cambuur de huidige lijn kan doortrekken in de Eerste Divisie, dan lonkt er een doelpuntenrecord voor de formatie uit Leeuwarden. De ploeg van Henk de Jong won zondag met 7-2 van Almere City FC en staat na 11 duels op 42 goals. Een record uit 1961 lonkt zodoende.

Als Cambuur zo doorgaat, dan kan het het record van Heracles Almelo uit de boeken schieten. Die ploeg maakte in 1961 liefst 115 goals. Cambuur maakt er gemiddeld 3,8 per wedstrijd en komt met dat gemiddelde uit op een totaal van 145 goals. Deze eeuw is het record nog in handen van NEC, dat in 2015 als kampioen honderd doelpunten maakte.

Opmerkelijk is dat Cambuur er zondag zeven maakte tegen Almere City, dat juist de minst gepasseerde ploeg was tot dusver. Die club kreeg slechts negen doelpunten tegen in de eerste elf speelronden. "Het was pakjesavond", reageerde aanvoerder Erik Schouten van Cambuur bij Omrop Fryslan. "Het is een bizarre uitslag. Als je in de rust met 4-1 voor staat weet je dat je na de rust wat ruimte gaat krijgen. Dan is 7-1 niet heel raar. Maar tegen zo'n tegenstander is het knap dat je zeven keer scoort. Ik hoorde net de statistieken: 10 schoten en 7 goals. Dat is vrij effectief, en tien keer op doel schieten is ook al veel."

Donderdag kan Cambuur weer aan de bak, aangezien dan de wedstrijd tegen De Graafschap wacht.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen