Max staat er goed op bij Löw: "Hij heeft ons overtuigd"

17 november 2020, 00:04

In zijn eerste twee duels in de nationale ploeg van Duitsland heeft Philipp Max een uitstekende indruk achtergelaten op de technische staf. Volgens bondscoach Joachim Löw is het dan ook een zekerheid dat de speler van PSV zich de volgende interlandperiodes weer mag melden bij de nationale ploeg.

De 27-jarige linksback heeft zijn eerste twee interlands gespeeld en gaf bij zijn debuut tegen Tsjechië (1-0) de belangrijke assist op Leon Goretzka. Ook tegen Oekraïne mocht hij starten en waarschijnlijk dinsdag ook tegen Spanje. "Philipp heeft ons overtuigd in deze twee interlands. Hij dendert met grote snelheid langs de lijn naar voren en heeft veel lef aan de bal. Dat bevalt ons in het bijzonder. Hij heeft het goed gedaan, ik ben erg blij met hem", zei de bondscoach volgens Voetbal International.

Voor Max is dat zeker met het oog op het EK van komende zomer, uiteraard goed nieuws. Op de vraag of hij er de komende interlandperiode in maart ook bij is, had Löw een kristalhelder antwoord paraat. "Ga daar maar vanuit", sprak de bondscoach, die nog niet weet of Max tegen Spanje negentig minuten kan spelen. De verwachting is wel dat hij weer gaat starten, bij afwezigheid van onder meer Robin Gosens.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen