'Babel sluit mogelijk toch weer aan bij Oranje, mits test negatief is'

17 november 2020, 07:34

Ryan Babel hoopt nog altijd weer aan te sluiten bij het Nederlands elftal. Hoewel de aanvaller met een positieve coronatest het Oranje-kamp heeft verlaten, kan hij bij een positieve test mogelijk toch meedoen tegen Polen. Voor dat duel werd nog een coronatest afgenomen en als die positief uitvalt, is speeltijd mogelijk. Zijn positieve test was een sneltest en die geeft bij uitzondering nog weleens het verkeerde beeld. 

Dat schrijft De Telegraaf althans. Mocht hij een positieve coronatest hebben afgelegd, kan hij alleen per privéjet terugkeren naar Turkije, maar dat is voor de KNVB geen optie. Zodoende werd besloten om hem te laten wachten op een tweede test, die door de UEFA is afgenomen. Die test is betrouwbaarder en kan betekenen dat Babel mogelijk toch speeltijd maakt in de Nations League. 

Sowieso geldt voor internationals in de Eredivisie dat zij eerst geacht worden een negatieve coronatest te overleggen, voordat zij weer kunnen aansluiten bij hun clubs, zo schrijft de ochtendkrant. Het feit dat ze uit een andere bubbels, verschillende hotels en vliegreizen komen, is voor veel clubs aanleiding om kritisch te zijn. Feyenoord deed dat al en inmiddels volgen veel andre clubs ook.

Zaterdag bracht de KNVB nog naar buiten dat alle spelers en stafleden negatief waren getest. Pas kort voor de wedstrijd kwam het nieuws van Babel naar buiten. Aanstaande woensdag speelt Nederland de laatste Nations League-wedstrijd tegen Polen. Groepswinst kan worden bereikt, maar dan moet Italië punten verspelen bij Bosnië.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen