"Een slechte Klaassen is nog altijd beter dan De Roon"

17 november 2020, 07:49

Davy Klaassen heeft zich in korte tijd weer enorm op de kaart gezet nadat hij terugkeerde bij Ajax. Niet alleen veroverde hij in Amsterdam een basisplaats, ook Frank de Boer zette hem bij Oranje meteen in de basis, bij afwezigheid van Marten de Roon. Volgens oud-international Willy van de Kerkhof (69) is de Ajacied voor die positie veel geschikter dan zijn concurrent uit de Serie A. "Voor mij was al langer duidelijk dat Klaassen erin hoort."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Met Marten de Roon had ook Ronald Koeman nu zo'n type in Oranje gebracht", weet het PSV-icoon. "Maar Davy Klaassen is nog een stuk beter. Toen Ajax hem deze zomer terughaalde naar Nederland, zei ik al: let maar op, Klaassen staat binnen drie maanden weer in Oranje." Tegen Spanje viel Klaassen nog in, maar tegen Bosnië had hij een basisplaats.

"Ik vergelijk Klaassen met mezelf, ook dienend, maar gezegend met meer scorend vermogen. Ik heb het Koeman wel eens gevraagd toen ik 'm als bondscoach zag bij PSV: waarom speelt Klaassen niet bij jou? 'Niet in vorm', zei Ronald. Maar voor mij is het simpel: een slechte Klaassen is nog altijd beter dan De Roon", vindt Van de Kerkhof. "Als ik bondscoach was, gaf ik hem een vast nummer, nummer 8. En speelde hij altijd."

Lees ook: De Boer legt keuze voor Klaassen boven Van de Beek uit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen