Teze trots op nieuw contract: "Een mooie beloning"

17 november 2020, 09:31   Bijgewerkt: 17 november 2020, 10:31

Jordan Teze is dolblij met het nieuwe contract dat hij bij PSV gaat ondertekenen. De centrale verdediger gaat zijn handtekening zetten onder een verbintenis die hem tot en met 2024 in Eindhoven houdt. Dat gebeurt zodra hij is teruggekeerd van Jong Orane. "Een mooie beloning, ik ben er blij mee", reageert de centrale verdediger.

Dat doet hij tegenover De Telegraaf over het nieuws [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/375196/doorgebroken-teze-verbindt-zich-tot-zomer-van-2024-aan-psv/,_blank,dat eerder al uitlekte]. Teze beschikt bij PSV over een contract dat volgend jaar zomer afloopt, al had de Eindhovense club wel de optie om de centrumverdediger voor een extra jaar vast te leggen. Dat gebeurt dus in de vorm van een nieuw, vierjarige verbintenis, mede omdat hij onder Roger Schmidt is uitgegroeid tot een vaste kracht.

"Het is tot nu toe echt een mooi seizoen voor mij. Ik heb hiervoor ongeveer twee seizoenen echt op de bank gezeten bij het eerste. De nieuwe trainer heeft me de kans gegeven. Die kon ik niet links laten liggen en heb ik met beide handen gegrepen. Nu ben ik basisspeler", aldus Teze, die eerst als rechtsachter met concurrent Denzel Dumfries weinig perspectief op speeltijd had.

Centraal achterin is dat momenteel echter compleet anders. "Ik voel me er prettig bij, praat en coach graag in het veld en centraal geef je ook iets meer sturing dan op de rechtsbackpositie. Het is echt de positie waar ik me nu op focus, al ben ik op beide posities inzetbaar natuurlijk", laat de multi-inzetbare verdediger weten. Teze kwam tot nu toe dertien keer voor PSV in actie in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen