Babel test positief en reist niet mee naar Polen-uit

17 november 2020, 10:27   Bijgewerkt: 17 november 2020, 12:49

Het Nederlands elftal reist definitief zonder Ryan Babel af naar Polen. Nadat de aanvaller eerder al positief had getest op het coronavirus, kwam ook uit de tweede test vanuit de UEFA een positieve uitslag, wat betekent dat de aanvaller met het coronavirus kampt. Frank de Boer reist zodoende met 22 spelers af naar Polen voor het laatste duel van de Nations League.

Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Babel had corona-achtige klachten en werd ondanks twee negatieve tests door de KNVB nog een extra keer getest. Uit die sneltest kwam een positieve uitslag, waardoor hij tegen Bosnië en Herzegovina ontbrak. Dat bleek een goede keuze van de Nederlandse voetbalbond: want uit de PCR-test van de UEFA kwam vandaag (dinsdag) dezelfde uitkomst. Hij testte als enige positief van de spelers en staf.

Lees ook'Babel sluit mogelijk toch weer aan bij Oranje

Alle andere spelers zijn dus negatief getest, waardoor De Boer geen extra spelers oproept. Eerder gaf de keuzeheer nog aan dat hij een extra middenvelder zou oproepen bij nog meer positieve coronatests, of als Frenkie de Jong of Georginio Wijnaldum (die op scherp staan vanwege hun gepakte gele kaarten) tegen een schorsing aan zou lopen. Dat is niet het geval en dus reist De Boer zonder Babel, maar met de 22 andere spelers af naar Polen. 

Nederland speelt morgen (woensdag) in Chorzów aan tegen Polen. De aftrap in Stadion Slaski is om 20:45 uur en er moet worden gewonnen om uitzicht te houden op het bereiken van de Final Four in de Nations League en bovendien moet Oranje hopen dat Italië op bezoek bij Bosnië en Herzegovina niet tot een overwinning komt. Vanwege het mindere onderling resultaat kan een punt (en verlies van Italië) niet tot de eerste plek leiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen