Complimenten voor Dest en De Jong bij Koeman-start

17 november 2020, 11:20

Sergino Dest wordt gezien als een goede aanwinst voor FC Barcelona. De Amerikaanse back heeft zijn eerste maanden erop zitten in Catalaanse dienst en wordt gezien als een serieuze aanwinst. Ook Frenkie de Jong krijgt positieve kritieken in de eerste maand onder Ronald Koeman, waarover tijdens deze interlandbreak de balans werd opgemaakt.

Dat schrijft El Mundo Deportivo in een tussenrapport over de selectie van Koeman. 'De enige aanwinst van Koeman is krachtig binnengekomen. Hij heeft de concurrentie op de rechtervleugel serieus verhoogd', schrijft de ochtendkrant. 'Dest is veelzijdig en heeft laten zien over diverse kwaliteiten te beschikken. Ook zorgt hij voor defensieve zekerheid. Hij is een goede aanwinst voor FC Barcelona gebleken.' Junior Firpo staat onder Dest in de ranking en wordt omschreven als de speler die in de komende winter vermoedelijk zal vertrekken.

Ook De Jong krijgt een positieve beoordeling. 'Hij past precies in het nieuwe systeem. Hoewel zijn prestaties nog niet helemaal zijn geëxplodeerd, heeft Koemans komst hem wel een enorme boost gegeven. De middenvelder vertrouwt hem volledig en probeert hem optimaal te benutten. Ook is hij veelzijdig: zo kan hij ook als centrale verdediger uit de voeten', aldus de Spaanse krant. Door de blessure van Sergio Busquets gaat De Jong de komende duels een duo vormen met middenvelder Miralem Pjanic op het middenveld.

Ook Pedri ('Liefhebber van de culés'), Ansu Fati ('Nieuw Barça-idool'), Coutinho ('Hernieuwde energie') en Lionel Messi ('Blijft de sleutel van Barcelona') krijgen positieve kritieken. Antoine Griezmann ('Mist genialiteit van bij Atléti), Martin Braithwaite ('Heeft geen impact op het team') en Ousmane Dembélé ('Fransman blijft hetzelfde') scoren beduidend minder in de eerste maanden onder Koeman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen